XXX porn Mobil Porn Teen Porn porn film Porn tube XnXX mature porn  Nga vendi
Web Faqja zyrtare e PDSH-se
Has shqiptar

Nga vendi

Reagim i PDSH-së lidhur me zgjedhjen e Sekretarit të Komisionit Shtetërorë Zgjedhorë‏

Me votën e anëtarëve të BDI-së, dje, Komisioni Shtetërorë Zgjedhorë për Sekretarë zgjodhi maqedonas edhe pse ekzistonte marrëveshje e cila parashihte që një kuadër shqiptarë të udhëheq më këtë pozicion shumë të rëndësishëm.

BDI herë për interes të LSDM-së e herë të VMRO-së, por gjithmonë në dëm të shqiptarëve, edhe këtë radhë, me votën për maqedonas në vend të shqiptarit, vërtetoi se nuk është i rastësishëm pozicioni diskriminues dhe nënçmues i shqiptarëve gjatë "qeverisjes" së tyre!

Ky vendim i BDI-së, që të votoj për maqedonas dhe jo shqiptarë, në masë të madhe ka dëmtuar interesin shqiptarë në përgjithësi, e veçanërisht në këtë institucion kur dihet se edhe Kryetari i KSHZ-së është me përkatësi etnike maqedonase.

KONFERENCA VJETORE E KRYETARIT TE PDSH-SË, Z.MENDUH THAÇI‏‏

Sot në Tetovë në takimin e fund-vitit me anëtarët e Kuvendit Qendror të partisë, Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi mbajti konferencë për shtyp me ç’rast deklaroi:

“Sot është konferenca vjetore që organizohet për rastin e festave të fundvitit, do të mundohem të mos flas shumë politikë, por megjithatë më lejoni që ti bëj disa analiza. Ju dëshiroj të gjithëve mirëseardhje, po ashtu edhe mediumeve.

Të nderuar anëtarë të kuvendit qendror të partisë, përshëndetje për të gjithë ata që na shikojnë. Ju kujtohet që në vitin 2015 në të njëjtën konferencë thash se viti që vjen do të jetë një vit shumë i rëndë për shqiptarët, ku ata do të vazhdojnë të dëmtohen në aspektin e realizimit të të drejtave të veta dhe në aspektin e ekonomive të tyre familjare dhe ekonomive të tyre të përgjithshme. Po ashtu ju kujtohet kur para disa viteve u thashë Tetovarëve se keni votuar shumë gabim dhe uji do tu bëhet pelin, ata ma përkthyen pastaj ma bënë helm, po tash u them se uji do tu bëhet pelin e ajri u bë helm dhe buka u bë shumë e hidhët. Nuk dua sot të them që unë jam një parashikues i mirë i situatave, por do të them se jam vetëm një vlerësues i saktë dhe i drejtë i këtyre situatave. Ju kujtohet para 6 muajve kur oponentët tanë politik në krye me z.Ahmeti, kur përfundoi marrëveshja e 2 qershorit dhe 14 korrikut tha në publik se të gjitha çështjet dhe kërkesat e shqiptarëve janë vendosur në rend dite në tavolinën e negociatave, unë ju thash atëherë mbajeni mend amanetin se asnjë prej këtyre kërkesave nuk do të realizohen. Sot kanë kaluar 6 muaj dhe asnjë prej këtyre kërkesave nuk kanë ardhur në rend dite dhe prapë ju them asnjë prej këtyre kërkesave nuk do të vijë në rend dite deri më 24 prill. Kjo është një situatë tepër e rëndë dhe tepër e vështirë. Ky vit për Maqedoninë u karakterizua edhe me skandalin e përgjimeve ku u vërtetua se Maqedonia nuk ka asgjë të përbashkët me shtetin ligjor, në respektimin e të drejtave të njeriut dhe me aspekte të drejtësisë. Normalisht ata të cilët me decenie Partisë Demokratike Shqiptare dhe mua më bënin survejime të njëjta, përgjime të njëjta, përdorim të dhunës ndaj opozitës, ne ju thamë - o sa mirë e keni tash dhe të gjithë duhet të kuptojmë se nëse kalkulojmë me mekanizma të dhunës, dhuna do tu rikthehet dhe do tu godet.

Para nesh megjithatë është një vit i shpresës së madhe, viti i shpresës së madhe besoj unë është viti i ardhshëm i 24 prillit ku përfundimisht ne shqiptarët nën udhëheqjen e Partisë Demokratike Shqiptare do të arrijmë që nëpërmjet votës së lirë, të garantuar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Unionit Evropian ti themi mjaft kësaj situate, mjaft këtij trishtimi, këtij mjerimi dhe këtyre vuajtjeve. Dhe për fund edhe diçka krejtësisht personale, ka 22 vjet që jam në skenë, ky vit ka qenë viti i tërbimit kundër personalitetit tim dhe udhëheqësin e Partisë Demokratike Shqiptare. Janë përdorur aq goditje të ulëta, aq shpifje dhe tendenca e 99% të mediave kanë dashtë të më bëjnë sallat, apo copa e çikë, megjithatë unë ju them atyre se do të vazhdoj të jem i palëkundur, të eci drejt, të jem vertikal dhe stoik drejt rrugës së realizimit të lirisë së vërtet të shqiptarëve të Maqedonisë.

Besoni kam shumë dëshirë të madhe të jap ndonjë urim të drejtë dhe gjersa flas mu kujtua edhe një nënçmim i mendjes kolektive dhe logjikës kolektive të shqiptarëve që u bën oponenti jonë z.Ahmeti. E dëgjuat tha - ne nuk jemi bërë anëtarë të NATOs për shkak të problemit me Sirinë dhe pashë një djalë të ri që ishte përgjigjur - po pse Mali i zi e fitoj ftesën, a vetëm te ne problem paska qenë Siria.

Në fund kam dëshirë të gjithëve t’ju uroj diçka të saktë dhe të drejtë. Urimi më i mirë do të ishte të keni shëndet se të tjerat i keni, por kjo nuk është e saktë. Urimi tjetër po ashtu i mirë do të ishte të keni shëndet se të tjerat vijnë vet, por as kjo nuk është e saktë. Besoj gjithë shqiptarët e Maqedonisë bashkërisht t’ju urojmë të kenë shëndet, se të tjerat do ti bëjmë bashkë. Faleminderit”!

 

 

 

Thaçi në takim me Ivo Vajgl dhe Joseph Daul

Gjatë qëndrimit dyditor në Bruksel, Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare z.Menduh Thaçi takoi edhe Raportuesin për Maqedoninë në Parlamentin Evropian, z.Ivo Vajgl si dhe Kryetarin e Partive Popullore Evropiane, z.Joseph Daul.

Në këto takime është biseduar për gjendjen aktuale në Maqedoni, për ngecjet në implementimin e marrëveshjes së 14 korrikut dhe për mungesën e hapjes së dialogut për çështjet e shqiptarëve në kuadër të këtyre bisedimeve.

Pas takimit ne prononcim për media Kryetari Thaçi deklaroi:

Në vazhdim të takimeve të organizuara me ftesë të shumë faktorëve në Bruksel, sot kisha takim me Kryetarin e Partive Popullore Evropiane, z.Joseph Daul. Unë shpreha dëshirën që ne të kandidojmë dhe të bëhemi pjesë e familjes së partive evropiane popullore që është edhe partia më e madhe në Evropë.  Mora përgjigje pozitive po gjithashtu biseduam edhe për shumë çështje politike aktuale në Maqedoni dhe për parashikimet e Partisë Demokratike Shqiptare.

Më pastaj, në parlamentin Evropian takova z.Ivo Vajgl, i cili është deputet i Parlamentit Evropian dhe Raportuesin për Maqedoninë në Parlamentin Evropian, një njohës shumë i mirë i çështjeve në ish Jugosllavinë dhe në Maqedoni, konceptimit politik  dhe krizave ndëretnike të cilat paraqiten herë pas herë.

Mora konfirmimin se të tre deputetët të Parlamentit Evropian që janë edhe raportues për Maqedoninë do të vijnë pas vitit të ri në vizitë. Unë shpreha shqetësimin shumë të madh që kemi vonesa në implementimit të Marrëveshjes së 14 Korrikut, dhe të njëjtën kohë kemi mungesë të hapjes së dialogut për çështjet e shqiptarëve në kuadër të këtyre bisedimeve.

Vazhdojmë me këto takime dhe sigurisht se opinioni do të jetë i informuar në ditët e ardhshme për qëndrimet që i kemi marrë prej këtu dhe për porositë të cilat ne i kemi paraqitur para këtyre faktorëve.

  

 

 

 

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Komisionarin e BE-së, Johanes Han

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare z.Menduh Thaçi, sot në Bruksel në zyrat e Bashkimit Evropian, realizoi takim me Komisionarin për Politikat e Fqinjësisë dhe Zgjerim të Bashkimit Evropian, Johanes Hahn. Në takim është biseduar për implementimin e marrëveshjes së qershorit/korrikut, për zgjedhjet e 24 Prill-it 2016, për proceset e integrimit në NATO dhe BE, si dhe për tema të tjera me interes.

Pas takimit ne prononcim për media Kryetari Thaçi deklaroi:

Kisha një takim domethënës, kuptimplotë dhe shumë të rëndësishëm me Komisionerin Han. U bisedua për çështjen e marrëveshjes mes katër forcave politike në Maqedoni. Unë shpreha interesim shumë të madh si edhe kërkesë që zgjedhjet të jenë korrekte, fer dhe demokratike, për shkak se tani vetëm partia jonë është parti opozitare, ndërsa të tjerët janë bashkë në qeveri.

Në anën tjetër, shpreha një shqetësim shumë të madh se tema e marrëdhënieve ndëretnike dhe çështja e implementimit të saktë të marrëveshjes së Ohrit, nuk vjen ende e sot e kësaj dite në tavolinën e bisedimeve dhe kjo jep një performancë shumë të keqe, negative, se e gjithë kjo tavolinë e rëndësishme e dialogut të rëndësishëm, po i përjashton shqiptarët.

Ne kemi vlerësuar se marrëveshja e Ohrit është shkatërruar, jo me dëshirën e shqiptarëve dhe kemi propozim që në frymën e marrëveshjes së Ohrit , t’i qasemi mundësisë për marrëveshje të re në mes shqiptarëve dhe maqedonasve.

 

 

 

 

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Sekretarin e Përgjithshëm të OSBE-së

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi sot në zyrat e OSBE-së në Shkup realizoi takim me Sekretarin e Përgjithshëm të OSBE-së, z.Lamberto Zannier, i cili ishte i shoqëruar nga znj.Mary Albon, Këshilltare e lartë dhe znj.Christel Monodit, Zyrtare për mbështetjen e politikave. Në takim është biseduar për situatën politike në vend, për rrjedhën e zbatimit të Marrëveshjes së 2 qershoritk, për zgjedhjet e parakohshme të 24 Prillit dhe monitorimi i tyre, si dhe për cështjen e emrit të vendit.

Pas takimit Kryetari i PDSH-së në prononcimin e tij për mediat deklaroi:

“Kisha një takim të rëndësishëm me Sekretarin e Përgjithshëm të OSBE-së, z.Zanier, biseduam për shumë çështje duke filluar prej Marrëveshjet së 14 korikut, zgjedhjeve që i kemi në Prill, monitorimin e këtyre zgjedhjeve, cështjet dhe aspektet e mos-implementimit të Marrëveshjes së Ohrit dhe mundësia e ecjes përpara në lidhje me çështjen e emrit, apo mosmarrëveshjet që ka Maqedonia me Greqinë”.

Kryetari Thaçi në pyetjen gazetareske lidhur me zërat zërat për një koalicion me BDI-në për zgjedhjet e ardhshme parlamentare, deklaroi:

“Jam keqinterpretuar dhe janë nxjerrë nga konteksti deklarimet e mia. Nuk ka koalicion me BDI, por propozimi im ka qenë që ne të mundohemi të arrijmë një marrëveshje për një platformë të përbashkët, pasi bashkërisht kemi konstatuar se gjendja e shqiptarëve është shumë e keqe dhe tendencat janë që të shkojë edhe më keq. Përgjigja jo formale e BDI-së ishte negative. Unë isha i vetëdijshëm për atë, prandaj thash që ata duhet të përgatiten që të humbin legjitimitetin prej nesh, ndërsha unë u bëj apel publik të gjithë shqiptarëve që ta mbështetin Partinë Demokratike Shqiptare, platformën e kësaj partie dhe ngadhnjimi mbi BDI-në mos të jetë një fitore e çallamit, por të jetë një dhënie e forcës dhe e legjitimitetit të platformës së Partisë Demokratike Shqiptare. Çështja e dytë që është formale, nuk do të mund çdo ditë dhe çdo orë të polemizoj me keqinterpretimet e veprimeve të mia politike”.

Kryetari Thaçi, sqaroi edhe pjesëmarrjen e tij në tubimin e organizuar me rastin e shpalosjes së përmendores së heroit Aqif Reçanit më 28 nëntor, ku ishte i pranishëm edhe nënkryetari i BDI-së:

“Më 28 nëntor kam pas ftesë prej Këshillit për organizimin e ngritjes së bustit të heroit Aqif Reçani nga ana e fshatit Reçan dhe unë asaj ftese i jam përgjigjur pozitivisht për shkak se Aqif Rexhani, Xhem Gostivari e të tjerët, bëjnë pjesë në të djathtën e sakatuar shqiptare gjatë kohës së “çlirimit” nga partizanët, ndërsa PDSH-ja është një parti e djathtë. Nëse dikush pret që unë të sillem me pa pjekuri politike, nëse aty është dikush tjetër i një partie tjetër, pa marë parasysh se kush është, unë e respektoj normën dhe rreëgullin e zotit të shtepisë të atyrë që na kanë thirur. Dhe e treta nuk ishte ai manifestimi i BDI-së, po të kisha përdorur unë të njëjtin fjalor do të thosha se ishte manifestimi i PDSH-së, për shkak se aty ishte Kryetari i PDSH-së dhe disa pushtetarë të BDI-së. E fundit që dua të them, maksimumin do ta bëj në strukturën që e drejtoj që mos të përsëriten incidente, pa qofshin ato ofendime të kohës së kaluar në raport me oponencën politike. Të njejtën do ta kërkoj edhe prej oponencës politike, për shkak se deshëm apo nuk deshëm unë u apeloj edhe atyre, edhe z.Ahmeti që të jep kontributin më maksimal që ne bashkërisht të kemi një betejë të fuqishme politike, por duke i përmbushur të gjitha premisat e një demokracie të vërtetë. Domethënë ky është sqarimi i ati kualicioni që nuk do të ndodhë”.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 30.11.2015

 

Telegram Urimi‏

28 Nëntori ka qenë dhe mbetet simbol i qëndresës dhe vendosmërisë së popullit shqiptar, por edhe një amanet për të vazhduar këtë rrugë të vështirë edhe të shenjtë. Duke shënuar këtë ditë historike asnjëherë nuk do të harrojmë gjurmët e së kaluarës sonë.

Uroj që të gjithë së bashku duke kultivuar vlerat e mirëfillta kombëtare dhe demokratike të vazhdojmë në këtë rrugëtim drejt realizimit të aspiratave tona të përbashkëta për një të ardhme më të mirë për të gjithë shqiptarët. Ne si shqiptarë kemi fituar shumë beteja, andaj edhe këtë betejë do ta fitojmë.

Në emrin tim personal dhe në emër të Partisë Demokratike Shqiptare Ju uroj të gjithë shqiptarëve kudo që janë Ditën e Flamurit.

 

Tetovë, 28.11.2015                                                                                 Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare

                                                                                                                                   Menduh Thaçi

Telegram Urimi

Sot përkujtojmë 107 vjetorin e mbajtjes së Kongresit të Manastirit ku u themelua Alfabeti i përbashkët shqip. Me angazhimin Partisë Demokratike Shqiptare prej vitit 2007, shqiptarët e Maqedonisë e festojnë këtë datë të rëndësishme si festë kombëtare.

Është obligimin i secilit prej nesh që të vazhdojmë misionin e rilindësve tanë duke kultivuar gjuhën, kulturën, si dhe vlera mbi të cilat është ndërtuar kombi ynë. Ai popull që kultivon gjuhën e vet, kultivon edhe vlerat e mirëfillta kombëtare.

Kam kënaqësinë që në emrin tim personal dhe në emër të Partisë Demokratike Shqiptare t’iu uroj gjithë shqiptarëve Ditën e Alfabetit Shqip.

 

22.11.2015                                                                                                   Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare

                                                                                                                                           Menduh Thaçi

Rinia Demokratike Shqiptare mbajti konferencën vjetore‏

Rinia Demokratike Shqiptare mbajti konferencë vjetore të 12-të me radhë

Në një atmosferë impozante Rinia Demokratike Shqiptare dje në Pallatin e Kulturës në Tetovë mbajti konferencën e 12-të me radhë, ku pjesëmarrës ishin strukturat e larta të PDSH-së në krye me Kryetarin e partisë, z.Menduh Thaçi. Në sallën e stërmbushur, rinia i dha përkrahje të fuqishme PDSH-së dhe kërkesave të saja që synojnë avancimin e statusit të shqiptarëve në Maqedoni, me çka tregoi se është e gatshme të çojë përpara këto procese.

Organizimin e konferencës e paraprinë takime me gjitha degët dhe nëndegët e RDSH-së, ku me një angazhim të plotë dhe me një interesim të madh të të rinjve RDSH arriti një rritje të madhe të numrit të anëtarëve të rinj, gjë që e dëshmoi edhe atmosfera në këtë konferencë duke i tejkaluar kapacitetet e sallës në Tetovë. Krahas këtij organizimi dhe falë hapësirës që i jep rinisë Kryetari i Partisë, z.Menduh Thaçi, RDSH është e përfaqësuar nëpër gjitha strukturat e larta partiake, edhe atë me 11 anëtarë në Kuvend Qendror, me 2 anëtarë në Kryesi Qendrore dhe me 107 delegat kongresi. Gjithashtu në kuadër të RDSH-së funksionojnë 26 degë me gjithsej 312 nëndegë.

Rininë Demokratike Shqiptare e nderoi me prezencën e tij edhe Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, i cili gjithmonë e ka vlerësuar forcën e rinisë për çuarjen përpara të proceseve demokratike. Në fjalimin e tij, Kryetari i PDSH-së të rinjve iu drejtua me mesazhe të fuqishme:

“Unë kam besim të plotë se të gjithë ata të cilët kanë menduar se lehtësisht mund ta shpartallojnë dhe asgjësojnë PDSH-në, sot do të tmerrohen nga kjo strukturë e disiplinuar, mos të them ushtarake të cilën e ka vetëm PDSH-ja, e vetmja parti e shqiptarëve që jetojnë në Maqedoni. Porosia thelbësore dhe esenciale të nderuar prezent, mysafir dhe të dashur të rinj është se PDSH-ja lufton gjithmonë për të vërtetën, e lufton mashtrimin, lufton për vete e për shqiptarët dhe nuk lufton kundër askujt, megjithatë në momente të rënda dhe të vështira kur hiena të ndryshme që gjithmonë kanë qenë historikisht kundër shqiptarëve dhe kundër të drejtave të tyre, kur marrin përgjigje të forta thuan se këto janë shumë të ashpër, por ne jemi të drejtë, nuk jemi të ashpër.

Të dashur të rinj unë do flas me një fjalor që jam plotësisht i bindur dhe i sigurt që ju e kuptoni, të gjitha sondazhet e organizatave ndërkombëtare tregojnë se PDSH-ja ka mbi 83% mbështetje të të rinjve shqiptarë. Megjithatë të gjithë së bashku duhet të punojmë që edhe gjeneratat e vjetra ti bindim në këtë rrugë të vërtetë, nga hallet dhe vështirësitë, nga mashtrimet kapitale-historike që u ndodhin, siç ishte ky mashtrimi i fundit 13 vite. Disa herë vijnë me lajthitje, më tha xhaxha i cili ishte mbi 70 vite në një takim: kryetar, maqedonasit janë duke na tregu rrugën e vërtetë, por ne nuk shkojmë andej. I thash gabim mixhë, maqedonasit na e kanë tregu rrugën edhe në 1945, edhe në 1968, edhe në 1981, por edhe në 2001, një plak tjetër që ishte aty tha edhe në 1999 kur Gligorovi na e tregoi rrugën me korridorin për kosovarët që ti hedhim në det. Rruga e vërtetë e shqiptarëve është rruga e Partisë Demokratike Shqiptare. Ne nuk kemi asgjë kundër, as personalisht kundër z. Ahmeti apo kundër BDI-së, megjithatë të vërtetat duhet ti themi hapur dhe drejtë. A ka më keq se të dalin para shqiptarëve prapë dhe të thonë ‘’fillojmë’’, 13 vite pushtet, 13 vjet dështime dhe prapë ‘’fillon’’. Jo, jo, “Beteja vazhdon”, beteja vazhdon nga ana e PDSH-së për ta kryer misionin historik që shqiptarët autokton duhet ti kenë të drejtat kolektive të njëjta siç i kanë të tjerët. Ne nuk mund të pranojmë që ata të cilët 13 vite patën vetëm dështime, mungesë totale të rezultateve ti lejojmë që prapë edhe një herë para shqiptarëve me mekanizma të mashtrimit, të klientelës, dhe të blerjes e të manipulimit të ri-legjitimojnë veten. Unë nuk mund ta toleroj të pa vërtetën që e thotë z.Ahmeti se Shkupi 2014 e kanë trashëguar nga PDSH-ja, është tërësisht e pavërtetë, në asnjë buxhet të vitit 2006 dhe 2007 nuk ka asnjë cent për Shkupin 2014, prej vitit 2006-2008 nuk ka asnjë gozhdë dhe asnjë tullë për Projektin Shkupi 2014. A thua vallë nuk do të ishte më korrekte nga z.Ahmeti që të pranojë se postin dhe shumë poste të krye-shefave të policisë, po e marr shembull Tetovën - shqiptari e ka trashëgim nga PDSH-ja, drejtorin e spitalit, shqiptari e ka trashëgim nga PDSH-ja drejtorin e Pallatit të Kulturës, shqiptari e ka trashëgim nga PDSH-ja, megjithatë e vërteta është kjo, e them hapur dhe publikisht, ne ndoshta njëri-tjetrin mundohemi ta gënjejmë, por nuk mund ta gënjejmë popullin. Sot Tetova ka më pak 4 vende drejtuesish shqiptar se sa në vitin 2000 dhe 2001. A mund ne të lejojmë që të mos polemizojmë me këtë mashtrim kapital të madh, a thanë ata në kuadër të kësaj marrëveshje që u bë mes 4 forcave politike se ata kanë arritur që të gjitha telashet dhe problemet dhe kërkesat për të drejtat e shqiptarëve ti vendosin në kuadër të marrëveshjes së re, kjo bën faktike atë që po them deri tash 13 vjet dështime, 13 vjet rezultati 0. Nëse Marrëveshja e Ohrit pas 13 viteve futet në kuadër të inspekcionit ndërkombëtar për mos implementim si mund atëherë ti karakterizojmë deklaratat e drejtuesit të oponencës tonë politike dhe funksionarëve tjerë se para shumë viteve Marrëveshja e Ohrit 95% është realizuar, vetëm politikë e pavërtetë. Si mund ne ti analizojmë gjërat të cilat flasin hapur se ka dështim në çdo segment të jetës, si është gjendja e shqiptarëve në infrastrukturë, kanalizime dhe ujësjellës, në ambiente publike, në çerdhe 0 dhe minus 0, si është gjendja e përdorimit zyrtar të gjuhës shqipe 0 dhe minus 0, si është gjendja e përdorimit të simbolit kombëtar të flamurit nacional të shqiptarëve e nënçmuar dhe e përçmuar, si është gjendja e pasurisë personale, aspekti ekonomik dhe social i shqiptarëve krahas me vitet e pushtetit të PDSH-së, në gjendje të mjerueshme. Kjo oponencë politike e cila ka 13 vite dështim të madh politik meriton një ndëshkim të fuqishëm të shqiptarëve të Maqedonisë në zgjedhjet e ardhshme, në zgjedhjet e prillit. Ne që jemi të bindur në këtë rrugë do tu bëjmë apel të gjithë të tjerëve se po artën ata që edhe një herë te legjitimohen fatkeqësia do të jetë e dyfishtë, fatkeqësia do të jetë e dyfishtë për shkak se huxhumi i maqedonasve do të jetë edhe më i madh dhe fjalori që do të përdoret nga ana e përfaqësive diplomatike dhe bashkësisë ndërkombëtare, aleatëve tonë të vërtetë Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Unionit Evropian do të jetë se ju vet po i legjitimoni këta struktura të cilat pajtohen me këtë gjendje në të cilën janë shqiptarët. Unë kam besim të plotë që me angazhimin tuaj, të një elitë strukturore e Partisë Demokratike Shqiptare ne do ja arrijmë që të dalim fitim plotë, për shkak se fitim plotë nënkupton se fitorja e PDSH-së është fitore për të gjithë shqiptarët që jetojnë këtu.

Pak të diskutojmë edhe në aspektin e politikës dhe rrugës drejtë të cilën duhet ta përdorin shqiptarët, po e përsëris edhe një herë që nuk vlen për ju të rinjtë, po për gjeneratat tjera. Nuk është fatale për shqiptarët pse BDI-ja qenka në pushtet, të gjithë e dimë dhe e vërtetojmë se është nën kontroll të plotë të partisë maqedonase VMRO-DPMN-së, ka interesa, ka ndarje të interesave të kuadrove, kanë interesa të biznesit, e kështu me radhë, por fatale do të jetë nëse opozita shqiptare hynë në kontrollin e plotë të opozitës maqedonase, këtë e dëshirojnë të gjithë maqedonasit, kjo nuk do të ndodhë asnjëherë. Ka shqiptarë edhe grupe të organizuara politike të cilët kanë pranuar që të futen nën kontrollin e opozitës maqedonase, neve nuk na pengon ajo, le të flasin për të drejtat qytetare të qytetarëve të Maqedonisë, për përcaktime programore të opozitës maqedonase. PDSH-ja si e vetmja opozitë etnike asnjëherë nuk do të hyjë nën çadrën dhe ombrellën e idesë së opozitës maqedonase. Të dashur të rinj kjo duket shumë e lehtë kur e themi tash, por historia ka treguar se kjo është shumë e rëndë dhe mund të jetë fatale për shkak se të gjithë ata gjyshër dhe stërgjyshër tonë të cilët kanë dhënë kontribut në luftën kundër fashizmit janë mashtruar pikërisht nga kjo ide, proletarë të gjithë vendeve të bashkoheni. Jo, fillimisht shqiptarët ti realizojnë të drejtat e tyre kolektive, e para-vendim marrja në institucione të shtetit të jetë me konsensus të plotë dhe e dyta diskriminimi ekonomik i shqiptarëve të ndalohet dhe të ndërpritet me ligj dhe kushtetutë, atëherë mund të flasim për të drejtat qytetare të barabarta. Jo vetëm unë, jo vetëm kryetari i ndjerë z.Arbër Xhaferi, por ka me qindra mijëra dhe me qindra mija djem e vajza që nuk do ta lejojnë këtë film që të luhet edhe një herë. Ishte filmi fatal i vitit 1945 ku mbi gjysma e kombit ngeli nën okupacionin e sllavëve dhe jugosllavëve, historia lëvizi pozitivisht dhe duke falënderuar Shtetet e Bashkuara të Amerikës, NATO-s dhe Unionit Evropian, normalisht edhe rezistencës së armatosur dhe rezistencës aktive politike të kosovarëve, shqiptarëve të Kosovës, Kosova është një vend i lirë dhe Kosova është një shtet i fuqishëm. Ne shkojmë drejt asaj që shqiptarët e Maqedonisë të jenë tërësisht të barabartë dhe vendimmarrës në Maqedoni. Është e kotë investime të tepruara, miliona që harxhohen për ta thyer këtë ide se nuk duhet të kemi kërkesa etnike, kjo derisa është dhe gjithmonë do të jetë PDSH-ja faktori kryesor politik i shqiptarëve të Maqedonisë nuk do të ndodhë. Apeli im është që të vazhdojmë me këtë mënyrë të komunikimit publik sido që ta ketë emrin ai, mund të jetë z.Ali Ahmeti, mund të jenë njerëz të BDI-së dhe duhet tu themi hapur tashmë keni ngelur të "pa ngacmuar" nga ne në pushtet 13 vite, e thash të pa ngacmuar sepse duhet me i marr pushkët dhe ti rrëzojmë siç bënë ata, por ne nuk e bëjmë këtë, por tash duhet të uleni përballë nesh dhe të flitni se cilin rezultat mund ta numëroni para nesh. Keni një dështim total dhe një mungesë totale të rezultateve, zërave të brendshëm, por edhe të jashtëm të cilët flasin për mundësinë e reformimit të BDI-së dhe të z. Ahmeti duhet të përgjigjemi me logjikë të saktë politike, se reformimi i vërtetë ndodh atëherë kur ata të kalojnë në opozitë, pastaj do të kenë shumë kohë që të reformohen. Ka edhe shumë çështje të tjera që mund tu flas me bindje të plotë se ju i kuptoni të gjitha gjërat dhe unë ju jap vetëm një shtytje për këtë rrugë të drejtë që e kemi. U thërras dhe u apeloj të kemi një angazhim maksimal, kemi edhe 5 muaj para vetes dhe nga përvoja tashmë 23 vjeçare që kam u them mundohuni deri në fund, se fitorja është shumë afër. Suksese, faleminderit”!

 

 

Letër Ngushëllimi‏

Drejtuar:

Ambasadores së Francës në Shkup,

Laurence Auer

LETËR NGUSHËLLIMI

Me keqardhje të thellë pranuam lajmin për sulmet terroriste dhe viktimat që pësuan në Paris. Sulmi ndaj qytetarëve të pafajshëm dhe përdorimi i dhunës nga kushdo qoftë dhe për çfarëdo motive qofshin janë të papranueshme dhe të dënueshme.

Në emër të Partisë Demokratike Shqiptare dhe në emrin tim personal, më lejoni të ju shpreh ngushëllime të sinqerta dhe të solidarizohemi me dhimbjen e Juaj, familjarëve të viktimave dhe të plagosurve të tjerë.

Në këto moment të vështira mendimet dhe lutjet tona janë me Ju dhe me popullin Francez.

 

Tetovë, 14 Nëntor 2015                                                                                    Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare

                                                                                                                                           Menduh Thaçi

Kryetari i PDSH-së pranoi raport progresin e KE nga Ambasadori Orav‏

Kryetari i PDSH-së z.Menduh Thaçi sot në zyrat e PDSH-së në Parlament priti në takim Ambasadorin e Bashkimit Evropian, z.Aivo Orav.

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi sot realizoi takim me Ambasadorin e Bashkimit Evropian në vend, z. Aivo Orav i cili Kryetarit ia dorëzoi Raportin e Komisionit Evropian për përparimin e Republikës së Maqedonisë për vitin 2015.

Pas takimit Kryetarit i PDSH-së, në prononcim për mediat deklaroi:

“E pranova raport progresin e komisionit evropian, vlerësoj se është shumë objektiv, por realisht mendoj se Komisioni Evropian vazhdon të jetë më përkthesës ndaj Maqedonisë sesa ndaj shteteve tjera, kam prit që ky raport të jetë shumë më i ashpër. Fola me ambasadorin e Unionit Evropian dhe vazhdoj që të insistoj që tavolina e liderëve dhe grupet e punës të përdoren pozitivisht gjatë këtij dialogu dhe ti vendosim si tema kryesore prioritare çështjet e integrimeve, apo marrëveshja me Greqinë për çështjen e emrit dhe e dyta çështja e raporteve ndëretnike. Neve nuk na pengon aspak që të bëhet analiza e implementimit të Marrëveshjes së Ohrit, mund ti përshëndesim rezultatet që do të dalin nga kjo analizë, por vazhdojmë të jemi skeptik se do të ketë diçka prej kësaj analize dhe kjo është arsyeja kryesore që nuk marrim pjesë në takimet që i organizon zëvendës kryeministri, apo zyra e tij për analizën e implementimit të MO. Dikush që është përgjegjës për mos thanë fajtor për mos-implementimin e MO 13 vjet, nuk mund të na bindë sot se kjo mund të implementohet për 13 ditë. Ne i kemi propozimet tona për harmonizimin dhe qetësimin e raporteve ndëretnike, për dike ato propozime mund të duken të rënda, propozimet do ti nxjerrim në takimet e grupeve të punës, ato propozime janë në kuadër të platformës së PDSH-së”.

Në pyetjen gazetareske lidhur me raport progresin dhe pikat kryesore ku PDSH do të fokusohet, Kryetari u përgjigj:

“Mendoj se fokusimi kryesor duhet të jetë te shkelja e të drejtave politike të shqiptarëve dhe diskriminimi ekonomik i programuar që bëhet nga ana e qeverisë në raport me shqiptarët. Nuk i hedhim poshtë aspak kritikat tjera për mungesën e shtetit ligjor, kontrollin e mediave, ndikimin në gjyqësorin dhe kështu me radhë, mirëpo unë vazhdoj të konstatoj se temat kryesore të cilët do ti mundësojnë Maqedonisë që të ecë përpara janë: çështja e integrimit dhe marrëveshja me Greqinë për emrin, si dhe njëherë e përgjithmonë realizimi i të drejtave kolektive të shqiptarëve”.

Në pyetjen gazetareske se a mendoni se nuk do të humbet rekomandimi pasi që VMRO dhe LSDM janë tani në bashkëqeverisje, kurse ju si parti opozitare nuk mund të ndihmoni, Kryetari u përgjigj:

“Të jem i sinqertë, nuk besoj në këtë qeveri se do të bashkëpunojnë mirë, këtë e them nga përvoja e takimeve të liderëve, dyshoj në pjekurinë e liderëve që e përbëjnë këtë qeveri, por për qytetarët dhe për PDHS-në nuk paraqet problem që do të ketë reperkusione për partitë që janë në qeveri, problem është që do të kemi reperkusione për ardhmërinë e qytetarëve të Maqedonisë. Unë ju siguroj se ne do të vazhdojmë të jemi konstruktiv, do të jemi kundër kësaj qeverie, pasi që nuk jemi pjesë e saj, por në asnjë situatë nuk do të pengojmë që të implementohen parimet nga marrëveshja”.

Në pyetjen gazetareske lidhur me vlerësimin e marrëdhënieve ndëretnike dhe përmirësimin e tyre që ceken në progres raportin, Kryetari u përgjigj:

“Në qoftë se kthehemi disa muaj pas, kam fjalën për rastin e Kumanovës, ne si shtet ishim në një situatë, mos të them katastrofale, ku askush nuk dinte se çka do të ndodhë më 11 Maj. A kishte rasti i Kumanovës dimensione ndëretnike apo jo, sipas meje e paraqet problemin kryesor të Maqedonisë. Në qoftë se ne nuk i përmirësojmë marrëdhëniet ndëretnike, gjegjësisht shqiptarëve tu jepen të gjitha të drejtat që i kanë edhe maqedonasit, ne nuk e eliminojmë mundësinë që të kultivohet e keqja, fjalën e kamë që duhet vepruar para se të na ndodhin gjërat. Vazhdoj të vlerësoj se të dy prioritetet e Maqedonisë janë marrëveshja me Greqinë për çështjen e emrit, që nënkupton integrimin në NATO dhe marrjen e datës për hapjen e negociatave për anëtarësimin e vendit në BE me një qasje shumë serioze ndaj marrëdhënieve ndëretnike. Vijmë në një situatë që të gjithë pranojnë publikisht se PDSH ishte faktor i rëndësishëm në këto moment të vështira për vendin dhe konstuktiviteti i PDSH-së ndikoi që të arrijmë këtu ku jemi dhe që këtë marrëveshje ta përmbushim. Mendoj se partia tjetër shqiptare BDI dhe z.Ahmeti nuk duhet të rinë prapa shpinës së shqiptarëve dhe bashkësisë ndërkombëtare sikur s’kanë qenë këtu këta 13 vite dhe se nuk janë fajtorë për të gjitha gjërat që na ndodhin në aspektet ndëretnike. Gjithashtu mendoj se z.Gruevski, VMRO-ja dhe qeveria e VMRO-së më nuk mund të vazhdojnë me këtë politikë nacionaliste që u sjell pika politike, pasi që kjo politikë çdoherë ka fund të keq, jo vetëm për atë parti apo për kryetarin që e udhëheq, por edhe për shtetin”.

Në pyetjen gazetareske se a do të mund ta bashkoni me opozitën maqedonase për ti fituar ata që janë në qeveri, Kryetari u përgjigj:

“Nuk është ndonjë lajm i keq në qoftë se partia shqiptare e cila është në pushtet të mund të quhet si një parti e cila kontrollohet nga një parti maqedonase. Nuk jam subjektiv mendoj edhe për ne kur kemi qenë në qeveri edhe për BDI-në, për shkak se gjërat janë shumë të qarta, ata që janë bashkë në pushtet ndajnë interesa të përbashkëta, projekte të përbashkëta, biznese të përbashkëta, lajmi fatal dhe shumë i keq do të ishte për shqiptarët e Maqedonisë në qoftë se partia opozitare shqiptare do të futet nën kontrollin politik dhe ideor të partisë opozitare maqedonase. Kjo do të ishte një fatalitet etnik për shkak se do të binte poshtë komplet beteja dhe lufta e shqiptarëve të Maqedonisë për të dëshmuar se janë autokton, se kanë kërkesa dhe duan të drejta kolektive në Maqedoni, se nuk kanë kërkesa qytetare, por kanë kërkesa etnike. Kjo është beteja që me shumë sukses PDSH e zhvilloi vitin e fundit pa i hidh poshtë në asnjë moment të drejtat e opozitës maqedonase që të flet për pakënaqësitë e maqedonasve, pa i hidh poshtë të drejtat edhe të këtyre shqiptarëve dhe partive të vogla shqiptare që të jenë bashkë me opozitën maqedonase. Ata të cilët janë pjesë dhe pajtohen me politikën e opozitës maqedonase kanë të drejtën e plotë të flasin për programin e opozitës maqedonase, por nuk e kanë të drejtën që të flasin për kërkesat dhe të drejtat e shqiptarëve si kolektivitet. Vlerësoj se të gjithë ata që do të angazhohen pa marr parasysh a janë parti të vogla, apo të mëdha, shoqata joqeveritare apo individë, e që do të kontribuojnë në marrjen e legjitimitetit të z.Ahmeti dhe BDI më datën 24 Prill do të jenë pjesë e ekipit fitues, që jam i sigurt se do të jetë PDSH, dhe së bashku kërkesat e shqiptarëve të çohen përpara”.

Në pyetjen gazetareske se a do të vije kohe kurë në partitë shqiptare do të angazhohen edhe maqedonas, siç është rasti te partitë maqedonase, Kryetari u përgjigj:

Jo kjo kurrë nuk do të ndodh, dua të flas shumë hapur, lajmi se një shqiptarë është anëtarë i kryesisë së LSDM-së është aq qesharak në krahasim me lajmin se Sinan Hasani ishte kryetar i Republikës Socialiste Federative Jugosllave dhe pika ku dallojmë me ata që mendojnë se nëpërmjet opozitës maqedonase, apo LSDM-së do ti realizojnë kërkesat e tyre është kjo: shqiptarët në Maqedoni kanë problem me të drejtat kolektive kombëtare, nuk them se s’kanë probleme qytetare, probleme qytetare kanë edhe maqedonasit. Unë mendoj se kjo nuk do të ndodhë, do të ishte tërësisht e palejuar që çështja e madhe, koncepti i të drejtave kolektive të shqiptarëve të bartet në konceptin e të drejtave qytetare, edhe pse nuk kam asgjë kundër nga konceptit i të drejtave qytetare. Kjo do të ishte rruga më e rëndë më e vështirë, më e mundimshme, por do të ishte rruga e cila do të na jep një rezultat dhe një frymë të vërtetë. Pse ne refuzuam të bëhemi pjesë e analizës së implementimit të MO-së, për shkak se kemi vlerësuar se 13 vjet mos-implementimi i MO-së flet për mosgatishmërinë dhe kush janë përgjegjësit në kuadër të këtyre 13 viteve? Në vend të parë Ali Ahmeti, në të dytin Gruevski, në të tretin LSDM-ja dhe në të katërtin PDSH-ja. Edhe Ali Ahmeti edhe BDI 13 vite në pushte, Gruevski 10 vite, LSDM-ja 4 vite dhe PDSH-ja një vjet e gjysmë. Pyetja e drejtpërdrejtë që mund ti bëhet PDSH-së është po ju çka keni bërë për marrëveshjen e Ohrit? Dy çështje kapitale të MO-së janë implementuar në kohën e PDSH-së: Ndryshimi kushtetues dhe ligji për amnisti.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 11.11.2015

 

Konferencë për shtyp e deputetit të PDSH-së z.Bekim Fazliu‏

Sot në klubin e deputetëve mbahet tryeza e rrumbullakët në lidhje me analizën e MO, nën patronazhin e Sekretarijatit për Zbatimin e Marrëveshjes së Ohrit.

Duam ta njoftojmë opinionin e mrendshëm dhe të jashtëm se Partia Demokratike Shqiptare nuk do të merr pjesë në këtë tryezë, pasi që konsiderojmë se ky format i bisedimeve nuk është në përputhje me metodologjinë e punës për të cilën jemi dakorduar me nënshkrimin e marrëveshjes së 2 qershorit/15 korrikut.

Nuk duam të jemi pjesë e një tryeze ku ata të cilët janë përgjegjës kryesorë për mos implementimin e MO, akoma 15 vite pas nënshkrimit të Marrëveshjes meren vetëm me analiza dhe konkluza. Ne nuk duam të merremi me konstatime, por duam të arimë zgjidhje cilësore për cështjet që kanë të bëjnë me të drejtat e shqiptarëve dhe mardhëniet ndëretnike, të cilat do të diskutohen në kuadër të grupit punues që drejtohet nga ndërmjetësuesi i Komisionit Evropian, z.Piter Van Hojt.

Gjatë bisedimeve për arritjen e marrëveshjes së 2 Qershorit në Bruksel me insistimin e PDSH-së, u ra dakord që në kuadër të negociatave në grupet e punës të lehtësuara nga SHBA dhe BE, të hapen dhe të dikutohen temat e marrdhënieve ndëretnike dhe qeverisjes ekonomike, që u bënë edhe pjesë e dokumentit “Prioritetet për reformat urgjente” të vendosura nga Komisioni Evropian që Maqedonia duhet përmbushur.

Edhe një herë përkujtojmë pikat të cilat PDSH i ka parashtruar në bisedimet gjatë arritjes së marrëveshjes së 2 Qershorit/15 korrikut, e që burojnë nga Platforma Politike e PDSH-së: Pozita juridiko-kushtetuese e shqiptareve në Maqedoni; vendimmarrja konsensuale; ndarja e drejte dhe proporcionale e buxhetit të shtetit; zyrtarizimi i gjuhës shqipe; ndarja e re territoriale; de-etnizimi i simboleve shtetërore (flamuri, himni, stema), si dhe njeri prej tre posteve kryesore në shtet (Kryeministri, Presidenti, Kryetari i Kuvendit) t’u takojë shqiptarëve.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 03.11.2015

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me diplomatin holandez, Piter Fejt‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi sot në selinë e partisë realizoi takim me diplomatin holandez nga Instituti Evropian për paqe, Piter Fejt, i shoqëruar nga ekspertët Ivan Shalev dhe Nicole Toppervin, si dhe nga koordinatori i lartë i OSBE-së për marrëdhëniet ndër-etnike, Arno Van Der Pas.

Në takim është biseduar për situatën politike në vend, Marrëveshjen e Ohrit, marrëdhëniet ndëretnike, si dhe për zhvillimet në dialogun midis partive politike që lehtësohet nga SHBA dhe BE.

Kryetari Thaçi vlerësoi se edhe 15 vite pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit ajo ka ngecje të konsiderueshme dhe nuk është zbatuar në frymën e saj të vërtetë, me çka e ka humbur edhe kuptimin. Këto çështje PDSH i ka parashtruar edhe në bisedimet gjatë arritjes së marrëveshjes së 2 Qershorit/15 korrikut, e që burojnë nga Platforma Politike e PDSH-së, siç janë: Pozita juridiko-kushtetuese e shqiptareve në Maqedoni; vendimmarrja konsensuale; ndarja e drejte dhe proporcionale e buxhetit të shtetit; zyrtarizimi i gjuhës shqipe; ndarja e re territoriale; de-etnizimi i simboleve shtetërore (flamuri, himni, stema), si dhe njeri prej tre posteve kryesore në shtet (Kryeministri, Presidenti, Kryetari i Kuvendit) t’u takojë shqiptarëve. Kryetari Thaçi gjithashtu vlerësoi se përplasjet mes partive maqedonase janë përplasje virtuale, kurse problemet reale të shtetit janë marrëdhëniet ndëretnike dhe çështja e emrit, andaj zgjidhja e këtyre problemeve do të stabilizonte vendin dhe rajonin, si dhe do të përshpejtonte proceset e integrimit në strukturat euro-atlantike.

Diplomati holandez Piter Fejt si një ndër hartuesit e Marrëveshjes së Ohrit dhe tani bartës i procesit të “skanimit” të kësaj marrëveshje, falënderoi Kryetarin Thaçi për mendimet rreth implementimit të Marrëveshjes së Ohrit si dhe për kontributin e PDSH-së në proceset demokratike dhe perspektivës euro-atlantike të vendit.

Kryetari Thaçi theksoi se prioriteti i PDSH-së në tërë këtë proces është organizimi i zgjedhjeve të lira dhe demokratike, me të vetmin qëllim eliminimin e parregullsive të deritanishme siç janë vjedhja e votave dhe falsifikimi i rezultateve, andaj në këtë drejtim kërkoi edhe përkrahjen e faktorit ndërkombëtarë që të garantohen zgjedhje të lira dhe demokratike.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 28.10.2015

Komunikatë lidhur me zhvillimet aktuale politike‏

Partia Demokratike Shqiptare vazhdon ta mbështes marrëveshjen e 2 qershorit / 15 korrikut, si dhe dialogun e grupeve të punës.

Apelojmë që sa më shpejtë të tejkalohen mosmarrëveshjet lidhur me Prokuroren Speciale dhe Këshillin e prokurorëve publik.

Njëkohësisht presim që me shumë seriozitet të vazhdojë dialogu për marrëdhëniet ndëretnike dhe për përshpejtimin e integrimit të vendit në NATO dhe BE.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 15.10.2015

PDSH: BDI është kamxhik në duart e partive maqedonase për ti ndëshkuar shqiptarët!‏

Buxhetin që propozon një qeveri paraqet karakterin e një qeverie ndaj qytetarëve të saj. Buxheti i propozuar nga qeveria VMRO-DPMNE-BDI për vitin 2016 ashtu si edhe bvuxhetet paraprake, ruan në thelbin e saj diskriminimin dhe shfrytëzimin e skajshëm ekonomik që ju bëhet shqiptarëve. Në analizën e departamentit për ekonomi dhe financa të PDSH-së shihet qartë se ky diskriminim, ky shfrytëzim i egër ekonomik që ju bëhet shqiptarëve, përfshin të gjitha segmentet shoqërore dhe atë:

- Investimet në sferën e kulturës për atë maqedonase 97.3%, kurse për atë shqiptare 2.97 %,

- Investime në arsimin e lartë , 6 herë për universitetet maqedonase, 1 herë për shqiptarët,

- Në sferën e shëndetësisë, në vendbanimet maqedonase 97.27 %, në ato shqiptare 2.73 %,

- Investimet në infrastrukturë.në vendbanimet maqedonase 99.31 %, në ato shqiptare 0.68 %,

- Nga subvencionet, maqedonasit shfrytëzojnë 94.69 %, kurse shqiptarët 5.31 %,

- Zhvillimi rural, regjional dhe i ndërmarjeve të mesme dhe të vogla për maqedonasit parashihen 100%, kurse për shqiptarët 0%.

Këto janë shifra dhe të dhëna që ilustron me fakte se si kjo qeveri VMRO-DPMNE-BDI harton buxhetin, duke u përkujdesur për mirëqenien e maqedonasve në kurriz të skamjes dhe shfryzimit të egër ekonomik që ju bëhet shqiptarëve.

Ky buxhet diskriminues ku vidhen paratë e shqiptarëve dhe investohen vetëm në atë maqedonase, legjitimohet me miratimin e partnerit shqiptar në qeveri BDI.

Të mbyllish sytë pra këtij buxheti ku shqiptarët diskriminohen egërsishtë, e që për shqiptarët nuk është as 3 % dhe aq më tepër në realizimin e saj nuk do të arijë as 1%, kjo tregon më së miri se udhëheqësia e BDI-së, kryetari i saj Ali Ahmeti dhe njerëzit për rreth tij, janë të zhytur në korrupcion dhe të kapur nga krimi. Edhe me këtë buxhet dëshmohet se BDI është shndëruar në një kamxhik në duart e partive maqedonase për ti ndëshkuar dhe shfrytëzuar ekonomikishtë shqiptarët.

PDSH e rithekson edhe njëherë se këerkesa e saj për ndarjen proporcionale të buxhetit është një kërkesë jo vetëm reale, por e domosdoshme që të parandalojë përfundimishtë diskriminimin ekonomik të shqiptarëve, përndryshe vazhdimi i kësaj praktike të sjelljes së buxhetit me miratimin e BDI-së e cila është tërësishtë e nështruar, sjell tensione dhe destabilizim jo vetëm në Maqedoni, por edhe më gjërë.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 13.10.2015

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ambasadoren e OSBE-së‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi sot në zyrat e OSBE-së në Shkup realizoi takim me shefen e Misionit të OSBE-së në vend, Ambasadoren, Nina Suomalainen.

Në takim është biseduar për situatën politike në vend, për rrjedhën e zbatimit të Marrëveshjes së 2 qershorit/15 korrikut, si dhe për rrjedhën bisedave në kuadër të grupeve të punës, që lehtësohen nga SHBA dhe BE.

Në takim duke folur për marrëveshjen e 2 Qershorit/15 korrikut dhe zbatimin e saj, Kryetari Thaçi vlerësoi se kjo marrëveshje nuk do të ketë asnjë vlerë pa eliminimin e mundësisë së manipulimeve, vjedhje edhe falsifikimit të zgjedhjeve, andaj në këtë drejtim kërkoi përkrahjen e faktorit ndërkombëtarë për reforma në kodin zgjedhor, si dhe krijimin e mekanizmave me të cilat do të garantohen zgjedhje të lira dhe demokratike. Kryetari Thaçi theksoi se prioriteti i PDSH-së në tërë këtë proces është organizimi i zgjedhjeve të lira dhe demokratike, me të vetmin qëllim eliminimin e parregullsive të deritanishme siç janë vjedhja e votave dhe falsifikimi i rezultateve.

Ambasadorja Suomalainen falënderoi Kryetarin Thaçi për rolin konstruktiv të PDSH-së dhe kontributin e saj në këtë proces, duke shpresuar se zbatimi i të gjitha pikave të Marrëveshjes do të përfundojë shumë shpejt, pasi që përgatitjet lidhur me zgjedhjet kërkojnë kohë të konsiderueshme.

Në pritje të përfundimit të negociatave rreth legjislaturës zgjedhore, Kryetari Thaçi e siguroi Ambasadoren e OSBE-së se Partia Demokratike Shqiptare do të vazhdojë të kontribuojë dhe të jetë pjesë e proceseve demokratike dhe perspektivës euro-atlantike të vendit.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 08.10.2015

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ambasadorin e Mbretërisë së Holandës‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi sot në selinë e partisë realizoi takim me Ambasadorin e Mbretërisë së Holandës në vendin tonë, z.Wouter Plomp.

Në takim është biseduar për situatën politike në vend, procesin e integrimit, zhvillimet në dialogun midis partive politike, si dhe për tema të tjera në interes të përbashkët.

Kryetari Thaçi fillimisht e uroi Ambasadorin Plomp për emërimin e tij si Ambasador në Republikën e Maqedonisë, duke theksuar se bashkëpunimi i mirë me Ambasadën e Mbretërisë së Holandës do të vazhdojë edhe në të ardhmen.

Në takim duke folur për marrëveshjen e 2 Qershorit dhe zbatimin e saj, Kryetari Thaçi vlerësoi se kjo marrëveshje nuk do të ketë asnjë vlerë pa eliminimin e mundësisë së manipulimeve, vjedhje edhe falsifikimit të zgjedhjeve, andaj në këtë drejtim kërkoi përkrahjen e faktorit ndërkombëtarë për reforma në kodin zgjedhor, si dhe krijimin e mekanizmave me të cilat do të garantohen zgjedhje të lira dhe demokratike. Kryetari Thaçi theksoi se prioriteti i PDSH-së në tërë këtë proces është organizimi i zgjedhjeve të lira dhe demokratike, me të vetmin qëllim eliminimin e parregullsive të deritanishme siç janë vjedhja e votave dhe falsifikimi i rezultateve.

Ambasadori i Mbretërisë së Holandës, Wouter Plomp theksoi se vendi i tij përkrah zbatimin e plotë të reformave në vend si dhe mbështet anëtarësimin e Maqedonisë në Bashkimin Evropian.

Kryetari Thaçi e siguroi Ambasadorin Plomp se Partia Demokratike Shqiptare do të vazhdojë të kontribuojë dhe të jetë pjesë e proceseve demokratike dhe perspektivës euro-atlantike të vendit.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 01.10.2015

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Drejtorin IRI-t për Evropë‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare z.Menduh Thaçi, sot në Shkup, realizoi takim me Drejtorin e Institutit Ndërkombëtar Republikan (IRI) për Evropë, z.Jan Erik Surotchak.

Në një takim të hapur dhe shumë miqësor është biseduar për situatën politike në vend, si dhe për mënyrat me të cilat IRI mund të kontribuojë në promovimin e proceseve demokratike në vend.

Bashkëbiseduesit u ndanë të kënaqur nga takimi, me premtim se ky bashkëpunim me Institutit Ndërkombëtar Republikan (IRI) do të intensifikohet edhe më shumë.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 23.09.2015

TELEGRAM URIMI‏

Të nderuar besimtarë të fesë islame,

Me rastin e festës së Kurban Bajramit, shfrytëzoj rastin që në emër të Partisë Demokratike Shqiptare dhe në emrin tim personal t’ju uroj të gjithë besimtarëve të fesë islame festën e Kurban Bajramit, duke ju dëshiruar shumë shëndet, lumturi dhe mbarësi.

Uroj që të vazhdojmë të kultivojmë vlerat tona fetare dhe kombëtare, duke punuar për të ardhmen e familjeve tona dhe kombit tonë.

 

Me respekt,

Menduh Thaçi

Kryetar i Partisë Demokratike Shqiptare

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Komisionarin e BE-së, Johanes Han‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare z.Menduh Thaçi, në zyrat e delegacionit të Bashkimit Evropian në Shkup, realizoi takim me Komisionarin për Politikat e Fqinjësisë dhe Zgjerim të Bashkimit Evropian, Johanes Hahn.

Në takim është biseduar për situatën politike në vend, si dhe për zhvillimet në dialogun midis partive politike që lehtësohet nga SHBA dhe BE.

Pas takimit në prononcim për media Kryetari i PDSH-së deklaroi:

“Ishte një takim shumë i frytshëm me Komisionarin Han, ai personalisht falënderoi mua dhe partine që e drejtoj për rolin tonë jashtëzakonisht konstruktiv gjatë bisedimeve dhe dialogut. Pjesa kryesore ku u koncentruam bashkërisht është aspekti i zgjedhjeve të parakohshme, sjellja e kodit zgjedhor, përmbushja e kërkesave tona që është edhe arsyeja kryesore që e kemi nënshkruar këtë marrëveshje se duhet lista e zgjedhësve të ri-evidentohet edhe një herë, votuesit duhet të votojnë me pika identifikuese të gishtit gjatë procesit të votimit dhe ramë dakord që kjo të përfundojë deri më 6 Tetor. Unë jam shumë i kënaqur nga ky takim, vazhdoj të kem shpresa se edhe forcat tjera politike do të punojnë bashkërisht që me 6 Tetor ta përmbyllim këtë kaptinë të jashtëzakonshme. Unë mendoj se ka gatishmëri deri diku, dikush shikon edhe interesat vetjake, por unë këtë e llogaris pjesë të marrëveshjes së kryer dhe të gjithë ata që do të reagojnë do të flasim për atë se nuk janë të gatshëm të shkojnë në zgjedhje korrekte”.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 18.09.2015

Zgjedhje të kriminalizuara prodhojnë institucione të kriminalizuara‏

Konferencë për shtyp e koordinatorit të grupit parlamentar të PDSH-së, z.Imer Aliu:

Partia Demokratike Shqiptare e përshëndet arritjen e marrëveshjes lidhur me Ligjin dhe emërimin e Prokurorit special.

Është një fillim i mirë i asaj që duhet të ndodhë, dhe për të cilën kemi marrë edhe përkrahjen e faktorit ndërkombëtarë, rregullativë ligjore dhe mekanizma me të cilat do të garantohen zgjedhje të lira dhe demokratike. Prioriteti i PDSH-së në tërë këtë proces është organizimi i zgjedhjeve të lira dhe demokratike.

Ju përkujtoj deklaratën e Kryetarit të partisë z.Menduh Thaçi pas nënshkrimit të Marveshjes së 2 Qershorit, se nënshkrimi jonë ka ardhur si rezultat i garancave të forta ndërkombëtare se zgjedhjeve do ti qasemi me nje seriozitet shume me te madh me te vetmin qellim eleminimin e paregullsive te deritanishme sic jane vjedhja e votave si dhe falsifikimi i rezultateve.

Vlersojmë se edhe kjo marëveshje për prokurorin, nuk do të ketë as një vlerë pa eleminimin e mundësisë së malipulimeve, vjedhje edhe falsifikimit të zgjedhjeve si dhe rezultatet e llojit 20.000-200, 700-2, 300-0 etj.

Zgjedhje të kriminalizuara prodhojnë institucione të kriminalizuara!

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 15.09.2015

Dega e PDSH-së në Bogovinë mbajti kuvend zgjedhor‏

Në vazhdën e aktiviteteve partiake të dielën më 13.09.2015 dega e PDSH-së në Bogovinë mbajti kuvend zgjedhor. Në këtë kuvend u zgjodh kryetari i degës, kryesia e degës si dhe anëtarët të kuvendit qendror të partisë nga kjo degë. Punimet e kuvendit i ndoqi struktura partiake e degës si dhe mysafir të tjerë.

Kuvendi i degës propozoi dhe për kryetar të ri e zgjodh avokatin Elvir Iseni.

Kryetari i ri i zgjedhur për degën e Bogovinws, z. Elvir Iseni në fjalën e tij përshëndetëse theksoi se ka pranuar me dëshirë postin e kryetarit të degës që për të paraqet një përgjegjësi dhe obligim, si dhe njëkohësisht kërkoi nga bashkëpunëtorët që të vazhdojnë të punojnë së bashku me intensitet edhe më të madh deri në ngadhënjimin e projektit kombëtar të PDSH-së. Ai më tej falënderoi kryetarin e deritanishëm të degës z. Zemri Asani për gjithë kontributin e dhënë.

Kuvendi i degës gjithashtu zgjodhi kryesinë e re të degës, kurse për anëtar të kuvendit qendror të partisë zgjodhi kryetarin e deritanishëm të degës z. Zemri Asani.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ambasadorin e Shqipërisë, z.Fatos Reka‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, sot në selinë e partisë priti në takim Ambasadorin e ri të Republikës së Shqipërisë në Maqedoni, z.Fatos Reka. Kryetari uroi Ambasadorin Reka për emërimin e tij duke i dëshiruar sukses në kryerjen e detyrës së re, si dhe vazhdimësi të bashkëpunimi të ngushtë të PDSH me Ambasadën Shqiptare.

Në takim është biseduar për situatën politike në vend, integrimin euro-atlantik, si dhe për zhvillimet në dialogun në mes të katër partive më të mëdha në vend që lehtësohet nga SHBA dhe BE.

Duke folur për rrjedhën e negociatave Kryetari Thaçi shprehu dyshimin te tre partitë që do të jenë në qeverinë kalimtare për sinqeritetin në zbatimit e reformave sistemore që rrjedhin nga marrëveshja e 2 qershorit, duke theksuar domosdoshmërinë që kjo pako e reformave të përfshijë edhe 7 pikat e Platformës Politike të PDSH-së të parashtruara në bisedime: Pozita juridiko-kushtetuese e shqiptareve në Maqedoni; vendimmarrja konsensuale; ndarja e drejte dhe proporcionale e buxhetit të shtetit; zyrtarizimi i gjuhës shqipe; ndarja e re territoriale; de-etnizimi i simboleve shtetërore (flamuri, himni, stema), si dhe njeri prej tre posteve kryesore në shtet (Kryeministri, Presidenti, Kryetari i Kuvendit) t’u takojë shqiptarëve.

Kryetari Thaçi gjithashtu konstatoi se Shqipëria si anëtare e NATO-s ka një rol shumë të rëndësishëm dhe se është faktor determinues jo vetëm për ardhmërinë e Shqiptarëve të Maqedonisë, por edhe për mbarë rajonin.

Ambasadori Reka theksoi se Shqipëria mbështet fuqimisht integrimin e Maqedonisë në NATO dhe në Bashkimin Evropian, si dhe zbatimin e plotë të Marrëveshjes së 2 qershorit.

Takimi kaloi në një atmosferë të ngrohët e miqësore me ç’rast bashkëbiseduesit potencuan nevojën e zhvillimit të mëtejmë të marrëdhënieve shumë të mira në të gjitha fushat me interes të përbashkët.

Pas takimit Ambasadori Reka bëri homazhe te varri i Arbën Xhaferit.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 18.08.2015

 

Kryetari i PDSH-së z.Menduh Thaçi bëri homazhe te varri i Arbën Xhaferit‏

Sot në orët e paradites, Kryetari i PDSH-së z.Menduh Thaçi bëri homazhe te varri i Arbën Xhaferit me rastin e tre vjetorit të vdekjes së tij.

Me këtë rast kryetari i PDSH-së në prononcim për media deklaroi: 

“Sot isha të përkujtoj Kryetarin tonë Arben Xhaferin me mend, me shpirt dhe me zemër. Po mundohem pa ndërprerë, kam shumë vështirësi që ta kultivoj rrugën e tij, por në asnjë sekondë nuk kam pasur dilema se rruga e tij është e vetmja rrugë e cila do të nxjerr prej kësaj situate shqiptarët e Maqedonisë. Unë do të vazhdoj rrugës së tij pavarësisht vështirësive”.

Në pyetjen gazetareske lidhur me çështje e piknikëve dhe pushimeve, Kryetari deklaroi:

“Mua asnjëherë nuk më shkakton shqetësim, apo nervozë kur gazetarët flasin gjëra të ndryshme me të cilat nuk pajtohem dhe gjithmonë kam qen që të eliminohet fjala e klasifikuar si shpifje, si dhe të ndiqen gazetarët, mirëpo politikanët duhet të jenë të kujdesshëm. Ju e shihni se oponenti jonë politik i shfrytëzon disa mediume që më pas të thotë se thonë mediumet, ne nuk themi, por e vërteta është kjo: ato nuk janë piknikë, por takime me strukturën e partisë, me kryesitë e degëve dhe kryetarët e nëndegëve, që unë i bëj me kërkesë të tyre. Kushtet klimatike janë të jashtëzakonshme dhe është e pamundur që në hapësira të mbyllura të mbahen takime të tilla dhe s’ka të bëjë me asgjë tjetër. Tani pse hamë diku ndonjë byrek, apo një domate me djathë është simbolikë se nuk ka nevojë për spektakle të restoranteve të ndryshme. Çështja e dytë kryesore çështja e pushimeve të mija personale, që është çështje private dhe sigurisht që edhe kjo nuk i takon opinionit, por tërësisht është i pavërtetë lajmi që është përhapur. Para tre ditëve kam qenë në Shqipëri, konkretisht në Jalë me ftesë të Kryetarit të Parlamentit të Shqipërisë për një drekë pune, takimi ka zgjatur afërsisht tre orë, po për dikë është e habitshme si mund të udhëtojë shtat orë vetëm për një drekë tre orësh. Jo vetëm për Ilirin që është miku im i ngushtë, por edhe për cilindo zyrtar të lartë të Shqipërisë qoftë Kryeministri, Presidenti, apo zyrtarë të tjerë unë bëj shtatëdhjetë orë e jo shtatë orë. Vazhdoj të konstatojë pandërprerë se Shqipëria zyrtare dhe Shqipëria opozitare janë faktori determinues i ardhmërisë së Shqiptarëve të Maqedonisë”.

Në pyetjen gazetareske për zërat të ndërmjetësimit në ngrirjen e raporteve mes Ramës dhe Metës, Kryetari deklaroi:

“Jo i kam që të dy miq, boll kam hallet e mije dhe hallet e njerëzve që i përfaqësoj dhe nuk hy në ngatërresa, po për të fol fjalë të mira flas, edhe te Iliri për Ramën edhe te Rama për Ilirin, edhe te Ramushi për Hashimin, edhe te Hashimi... jemi një gjeneratë të politikanëve të cilët njihemi, stabiliteti i Shqipërisë na ndihmon të gjithëve shumë”.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 15.08.2015

 

Komunikatë‏

Solemnitetet dhe festimet e përvjetorëve të nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit, vit pas viti, nga ana e BDI-së, janë shndërruar në një marrëzi të madhe politike.

Mospërmbushja e obligimeve bazë që burojnë nga kjo Marrëveshje i bën të pa vend dhe absurde manifestimet, festimet e përkujtimet që organizon BDI dhe me të drejtë shtrohet një pyetje elementare: Çka feston e çka përkujton sot BDI përveç dështimit dhe paaftësisë së vet!

Të mos harrojmë se përveç se është 14 vjetori i nënshkrimit, sivjet mbushen 11 vite nga tejkalimi i afatit të implementimit të po kësaj Marreveshje! 

Sot, pas 14 vitesh nga nënshkrimi, më shumë se kurdoherë, qëndron konstatimi i PDSH-së se Marrëveshja e Ohrit jo që nuk i avansoi të drejtat e shqiptareve por përkundrazi, është shndërruar në pengesë kryesore për realizimin e tyre!

Të gjithë ata që edhe pas 14 vitesh përmendin nevojën e implementimit të Marrëveshjes së Ohrit, në fakt konstatojnë një të vërtetë të madhe, faktin që deri tani kjo Marrëveshje nuk është implementuar dhe se nxjerrin në pah nevojën imediate për një Marrëveshje të Re me të cilën do të realizohen kërkesat e drejta të shqiptareve për barazi në këtë shtet. Kjo Marrëveshje e Re është pjesë e platformës politike të Partisë Demokratike Shqiptare.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 13.08.2015

 

 

 

PDSH: Më shumë se fatkeqësi natyrore, vërshimet fatkeqësi politike me emrin BDI!‏

“Situata e krijuar pas vërshimeve të ditës së hënë në Tetovë dhe fshatrat përreth është emergjente dhe alarmante, në veçanti kur kihet parasysh se BDI si strukturë që sot i përfaqëson shqiptarët është e korruptuar, e paaftë dhe e papërgatitur për t'u ardhur në ndihmë banorëve të prekur.

Përveç defilimit dhe fotografimit në fatkeqësinë e shqiptarëve nga këta funksionar të korruptuar të BDI-së, deri sot nuk dëgjuam asnjë plan për tu përballur me këtë situatë të krijuar. Komuna dhe institucionet tjera qeveritare luajnë rolin e organizatave joqeveritare dhe kërkojnë kontribute prej qytetarëve dhe afaristëve, në vend që në bazë të mandatit që kanë dhe me mjetet e buxheti të përkujdesen për banorët e prekur.

Ne i bëjmë thirrje faktorit ndërkombëtar që të ushtrojë presion ndaj qeverisë që të fillojë menjëherë të merret seriozisht me këtë situatë të rrënd, si dhe urgjentisht të bëj vlerësimin e dëmeve të shkaktuara në shtëpitë dhe objektet tjera të dëmtuara, të bëjë vlerësimin e dëmeve në tokat bujqësore, në të mbjellat, si dhe në të mirat e tjera të qytetarëve të dëmtuara apo shkatërruara nga vërshimet. Kërkojmë që urgjentisht t'u ndihmohet qytetarëve, pasi që po behet një javë dhe ata akoma nuk mund të sigurojnë të ardhura për familjet e tyre për shkak të dëmeve të shkaktuara nga vërshimet.  

Korrupsioni masiv i BDI-së që si pasojë ka mos investim në vendbanimet shqiptare, ka sjell deri te ajo situate që shtrati i lumit  “Shkumbin” nuk është pastruar me vite, hedhja e mbeturinave përgjatë shtratit të lumit edhe nga vetë ndërmarrjet e komunës, mos pasja e investimeve në infrastrukturën ndihmëse dhe kulluese, ndikuan që kjo fatkeqësi të merr këto përmasa dhe më shumë se fatkeqësi natyrore kjo është një fatkeqësi politike, që e ka emrin BDI!”

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 07.08.2015

Për përmbytjet në Tetovë përgjegjëse janë institucionet e BDI-së‏

Kryetari i PDSH-së Menduh Thaçi dje pas takimit me ambasadorët Bejli dhe Orav në prononcim për media komentoi aksionin policor në Gazi Babë. Ai bëri thirrje që ligji të respektohet dhe të jetë i barabartë për të gjithë. Ndërkaq, duke komentuar përmbytjet në Tetovë, Thaçi deklaroi se përgjegjëse janë institucionet e BDI-së:

“Nuk kam shumë informacione, është një çështje që e biseduam, duhet të respektohet ligji, qytetarët të jenë të barabartë para ligjit, të mos bëhen keqpërdorime. Ditët në vijim do të informohemi më shumë...Unë nuk shkova fare. Kjo është pallavër, liderët politik shqiptar. I jep 150 mijë vota Ali Ahmetit, çon në pushtet Ali Ahmetin, jep 25 mijë vota Ali Ahmetit në Tetovë, pastaj barazoi liderët politik. Unë nuk jam prej liderëve që shkoj të fotografohem në fatkeqësitë e dikujt, as në varrimet e dikujt. Fajtor është ai që është në qeverisje dhe ai që ka pushtetin lokal. Nuk mund liderët politik të shkojnë me duar ti heqin gurët, janë institucionet që drejtohen nga kuadro të BDI-së. BDI duhet të jap llogari përse Tetova nuk ka minimumin e financimit të qeverisë këto dy vite, 500 mijë euro donacion prej qeverisë së Maqedonisë kur ishte PDSH-ja në qeveri në 2005-tën për ta pastruar shtratin e lumit Shkumbin. Këtë situatë qeveria duhet ta zgjidh urgjentisht, dhe jo të vijnë të bëjnë marketing politik nga kryeministri deri te Ali Ahmeti”, deklaroi Menduh Thaçi, kryetar i PDSH-së.

Kryetari i PDSH-së realizoi takim të përbashkët me Ambasadorin Bejli dhe Orav‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, sot në Ambasadën e SHBA në Shkup zhvilloi takim të përbashkët me Ambasadorin e SHBA-së dhe të BE-së në vend, Xhes Bejli dhe Aivo Orav. 

Në takim është biseduar për situatën politike në vend, si dhe për zhvillimet në dialogun midis partive politike që lehtësohet nga SHBA dhe BE. 

Në takim Kryetari Thaçi shprehu shqetësimin për shkeljen e mundshme të afateve për zbatimin e marrëveshjes së 2 Qershorit, duke theksuar se të tre partitë që do të jenë në qeverinë kalimtare po tregohen jo serioze. Kryetari Thaçi gjithashtu theksoi domosdoshmërinë për ti marrë parasysh 7 pikat të paraqitura nga PDSH-ja në bisedime, e që janë: Pozita juridiko-kushtetuese e shqiptareve në Maqedoni; vendimmarrja konsensuale; ndarja e drejte dhe proporcionale e buxhetit të shtetit; zyrtarizimi i gjuhës shqipe; ndarja e re territoriale; de-etnizimi i simboleve shtetërore ( flamuri, himni, stema), si dhe njeri prej tre posteve kryesore në shtet (Kryeministri, Presidenti, Kryetari i Kuvendit) t’u takojë shqiptarëve.

Pas takimit me ambasadorët e BE-së dhe SHBA-së Orav dhe Bejli, Kryetari Thaçi në prononcimin për media deklaroi:

“Unë mendoj se do të ishte shumë keq në qoftë se afatet shkelen edhe kam frikën se atëherë do të ktheheshim para 2 Qershorit, nëse afatet shkelen kthehemi shumë keq dhe e gjithë marrëveshja bie. Skepticizmi është se nuk shoh një qasje serioze te partitë tash më qeveritare, të tre partitë dhe normalisht do të shohim ditëve në vijim, kur të fillojnë mbas 17 Gushtit punimet e grupeve, atëherë do të shohim  saktësisht se çka do të ndodhë. 

“Ne jemi pro regjistrimit, BDI nuk ka vullnet politik për regjistrimin, mendoj se është e gabuar edhe një pjesë të bashkësisë ndërkombëtare mendoj që ti bindim. Mendoj nëse ne për katër muaj planifikojmë që të bëjmë evidentimin e listës së re zgjedhore, do të na duhet edhe shumë pak, një muaj më tepër që ta bëjmë regjistrimin. Është e gabuar ideja që ti bëjmë gjërat gjysmë-gjysmë, regjistrimi është baza e krijimit të statistikave kredibile të qytetarëve se këtu nuk ka manipulime”.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 06.08.2015

 

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ambasadorin e Kinës në vend, z.Wen Zhenshun‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, sot në selinë e partisë priti në takim Ambasadorin e Republikës Popullore të Kinës në vend, z.Wen Zhenshun.

Në takim është biseduar për zhvillimet në vend dhe rajon, si dhe për marrëdhëniet mes dy vendeve.

Kryetari Thaçi theksoi se raportet e mira me Republikën Popullore të Kinës janë me rëndësi të madhe për shqiptarët dhe Maqedoninë dhe se në këtë drejtim PDSH do të vazhdojë ti kultivojë këto raporte. Kryetari Thaçi gjithashtu shprehu besimin se Republika Popullore e Kinës do të vazhdojnë të jep kontributin e saj të rëndësishëm në forcimin e mëtejshëm të marrëdhënieve të mira midis dy vendeve, si dhe në zgjerimin e bashkëpunimit në të gjitha fushat me interes të ndërsjellët.

Bashkëbiseduesi ranë dakord se Maqedonia duhet ta shfrytëzoj shansin për integrimin e vendit në strukturat euro-atlantike, NATO dhe BE.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 06.08.2015

 

 

 

 

PDSH: Shpreh ngushëllime për Tetovën

Partia Demokratike Shqiptare shpreh ngushëllime më të thella e të sinqerta familjeve të atyre që humbën më të dashurit e tyre në këtë fatkeqësi që kaploi Tetovën dhe rrethinën.

Partia Demokratike Shqiptare fton për një solidaritet më të madh nga gjithë ne që bashkërisht duke ndihmuar, ti kalojmë këto moment tragjike si për familjarët që patën viktima, ashtu edhe për mbarë qytetarët në këto momente të vështira.

 

 

 

Konferencë për shtyp e deputetit të PDSH-së, z.Gazmend Aliu‏

Lidhur me politikën antishqiptare të BDI-së sot deputetit i PDSH-së, z.Gazmend Aliu mbajti konferencë për shtyp:

Në 6 ditët e kaluara, nëpërmjet 219 amendamenteve të PDSH-së për rebalancin e buxhetit, shqiptarët kishin mundësi të shohin qartë e me fakte diskriminimin që ju bëhet në aspektin ekonomike, infrastrukturor, shëndetësor, kulturor, arsimor, mos hapja e vendeve te reja të punës etj. Diskriminim në baza etnike që pa përjashtim prek çdo sferë të jetës së tyre, diskriminim që u bën kjo qeveri e BDI-së me partnerin e saj VMRO-DPMNE.

Edhe rebalanci, si çdo buxhet dhe rebalanc tjetër që miratohen nga ana e BDI-së, vazhdojnë të jenë fatkëqija e shqiptarëve, sepse BDI përmes edhe këtij rebalanci shton varfërinë dhe mjerimin te shqiptarët. Edhe me këtë rebalanc shkelet e drejta e shqiptarëve për një jetë më dinjitoze. 

Ta  shohësh çdo ditë para vetes popullin tënd se si i merret djersa, gjaku dhe kafshata e gojës, e të mos e çash kokën fare, të heshtësh e të përkrahësh këtë përdhosje ndaj popullit tënd siç bënë deputetët e BDI-së për aq ditë sa zgjati debati për rebalancin e buxhetit, kjo është nënshtrim dhe tradhti.

BDI edhe sivjet për shqiptarët, nuk e hapi gojën fare. BDI kësaj radhe përzgjodhi Stavreskin i cili foli me gojën e z.Ali Ahmetit, Musa Xhaferit, Abdylaqimit dhe ministrave të tjerë të Qeverisë dhe me aminin në heshtje të deputetëve të BDI-së që mërziteshin edhe të vinin në sallë, u tha jo çdo projekti që PDSH kërkoi për shqiptarët. Kjo është edhe një dëshmi që z.Ali Ahmeti  bashkë me ministrat e tij janë të kapur nga korrupsioni dhe krimi i organizuar.

BDI vendosi që ti lërë pa ujë Likovën, Tetovën, Zajasin,Gostivarin e Strugën. Vendosi që Çairin ta lërë si geto me gropa e lloç, Dibrën e Cërnilishten ti lërë me rrugë të shkatërruar, Sarajin, Studenicanin, Haraçinën, Vrapcishtin, Colopekun, Tearcën, Bogovinjen e Zhelinën, ti lërë pa perspektivë ekonomike me rritje të varfërisë. Buxheti reflekton politikat ekonomike dhe zhvillimore të një shteti dhe si i tillë ai nuk guxon të jetë diskriminues.

Në fund, PDSH do të vazhdojë të kërkojë ndarjen e drejtë dhe të barabartë të buxhetit dhe mekanizmave ligjore që garanton këtë ndarje të drejtë.

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 29.07.2015

 

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me eurodeputetin slloven, z.Alojz Peterle‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi sot në zyrat e BE-së në Shkup realizoi takim me bashkëkryetarin e Komitetit të përbashkët mes Parlamentit të Maqedonisë dhe PE-së, z.Alojz Peterle, si dhe me dy zëvendësit e tij, z.Sergei Stanishev dhe z.Angel Dzambaski.

Në takim është biseduar për situatën politike në vend, si dhe për zhvillimet në dialogun midis partive politike që lehtësohet nga SHBA dhe BE.

Kryetari Thaçi vlerësoi se situata aktuale kërkon përkushtim maksimal nga të gjitha palët për të zgjidhur krizën politike, juridike dhe ekonomike në vend, por shprehu dyshimin te tre liderët tjerë qeveritar për sinqeritetin në zbatimit e marrëveshjes.

Duke folur për rrjedhën e dialogut Kryetari Thaçi theksoi se PDSH në kuadër të këtij procesi ka dëshmuar vullnetin dhe gatishmërinë e plotë për zbatimit e reformave sistemore që rrjedhin nga marrëveshja e 2 qershorit dhe të rekomandimeve urgjente nga KE, e që përfshijnë realizimin e rekomandimeve të raportit të Pribes, duke kërkuar që kjo pako e reformave të përfshijë edhe kërkesat e PDSH-së, gjegjësisht përdorimin e plotë të gjuhës shqipe në Parlament, votimin e dyfishtë për miratimin e buxhetit, si dhe të pikave tjera nga platforma politike.

Në kuadër të këtij angazhimi, Kryetari Thaçi e siguroi eurodeputetin slloven se Partia Demokratike Shqiptare do të vazhdojë të kontribuojë dhe të jetë pjesë e proceseve demokratike dhe perspektivës euro-atlantike të vendit.

 

 

Shërbimi për Informim - PDSH

Tetovë, 21.07.2015

 

TELEGRAM URIMI

Të nderuar besimtarë të fesë islame,

Me rastin e festës së Fitër Bajramit, shfrytëzoj rastin që në emër të Partisë Demokratike Shqiptare dhe në emrin tim personal t’ju uroj të gjithë besimtarëve të fesë islame festën e Fitër Bajramit, duke ju dëshiruar shumë shëndet, lumturi dhe mbarësi.

Uroj që ky Bajram të jetë nismë për një mirëqenien të përgjithshme dhe të përcillet me dashuri, respekt, solidaritet dhe vullnet të mirë. Le të jetë kjo festë një rast për të shpalosur akoma më thellë ndjenjat e vullnetit të mirë, respektit të ndërsjellët dhe përpjekjes së përbashkët në realizimin e synimeve tona.

 

Me respekt,

Menduh Thaçi

Kryetar i Partisë Demokratike Shqiptare

Konferencë për shtyp e Kryetarit të PDSH-së, z.Menduh Thaçi‏

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ambasadoren e OSBE-së në vend, znj.Marianne Berecz

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi sot në selinë qendrore të partisë realizoi takim me Ambasadoren e OSBE-së në vend, znj.Marianne Berecz dhe me këshilltarin për çështje politike,  z.Seamus Taggart. Në takim është biseduar për situatën politike në vend, si dhe për zhvillimet në dialogun midis partive politike që lehtësohet nga SHBA dhe BE.

Pas takimit Kryetari i PDSH-se mbajti konferencë për shtyp lidhur me situatën aktuale politike me ç’rast deklaroi:

“Kam qenë i habitur kur i dëgjova 3 liderët e tre partive tjera që flitnin për marrëveshjen që u arit me 15 korrik, vet me vete u pyeta a e kam nënshkruar unë këtë marrëveshje, apo ndonjë marrëveshje tjetër. Të tre bashkërisht gënjenin secili në mënyrën e vet. Por normalisht unë jam i zgjedhur dhe i nominuar që më tepër të merrem me këtë që është shqiptarët dhe i paraqiti opinionit si të arritura të mëdha të tija dhe të partisë që ai drejton BDI-së, çështjen e marrëveshjes së 15 korrikut. Fillimisht dua t’ju them se z.Ahmeti në të gjitha takimet e liderëve gojën nuk e ka çelur, figurativisht në takimin e katërt unë i kam thënë para se e u nënshkrua dokumenti, “o pilivan një fjalë, një fjalë”? Asnjë fjalë, sidomos pas publikimit të bombave të liderit të opozitës maqedonase. Çështja e dytë, ekziston dokument faktik prej email-it të partisë tonë se kur kërkesat tona janë dërguar komisionit evropian dhe grupit të punës që është udhëhequr nga një zyrtar i lartë i komisionit evropian, e që janë 7 kërkesat e njohura. Çështja e tretë pasi zoti Ahmeti thotë se të gjitha kërkesat fondamentale edhe vet BDI-ja, të shqiptarëve i ka parashtruar në tavolinë dhe ka arritur ti bëjë pjesë e marrëveshjes, pyetja është shumë logjike - 12 vjet z.Ahmeti dhe BDI-ja çfarë kanë bërë në qeverisje të vendit? Ai vet bashkë me fjalorin e tij politik sqaron se nuk ka asnjë rezultat, rezultati i qeverisjes së BDI-së është zero. Çështja e katërt, “po ja jap të gjitha kërkesat, ai i ka bërë, un skam bërë asnjë kërkesë, ai i ka bërë të gjitha kërkesat pjesë të marrëveshjes”, megjithatë dua të konstatoj këtu para gjithë opinionit shqiptar se këta kërkesa nuk do të realizohen asnjëra, mos i dëgjoni gënjeshtrat e radhës së z.Ali Ahmetit. Prej sot deri më 24 prill të vitit të ardhshëm ka më tepër se 200 ditë, në çdo ditë z.Ali Ahmeti do t’ia përkujtojmë në qendër të Tetovës me 230 ditë, 229 ditë, 228 ditë.. se asnjërën prej këtyre kërkesave nuk do të mundë ta realizojë. Unë do ta mbështes tërësisht dhe plotësisht, tanimë si opozitë e vetme jashtë qeverisë, pasi që ai është pjesë e një qeverie e cila ka mbi 2/3 e deputetëve, prej 123 deputetëve ata bashkërisht kanë 116 deputetë. Dhe çështja e fundit që dua t’ju them është një situatë shumë e çuditshme për të komentuar deklaratat e opinionit publik të oponentit tim. Mu duk shokuese deklarata se ai është përkujdesur që të mos degjenerohet Gruevski, apo të poshtërohet Gruevski dhe mos të denigrohet Zaevi. Z.Ahmeti sillet sikur është komisionari Han, sikur është vetë bashkësia ndërkombëtare, z.Ahmeti harron se ai është katërfish është përgjegjës objektivisht dhe subjektivisht njëjtë si Gruevski, qoftë për përgjimet, qoftë për korrupsionin, qoftë për kriminalitetin, këto janë çështje shumë të qarta. Tash do dalim tek ne, tek PDSH-ja, pse unë e nënshkrova këtë marrëveshje? Me të vetmin qëllim që të përshpejtoj mundësinë që shqiptarët nëpërmjet të zgjedhjeve të lira, të drejta dhe demokratike, definitivisht ta largojnë prej skenës politike z.Ahmeti dhe BDI-në, ta fuqizojnë Partinë Demokratike Shqiptare dhe atëherë mund tu premtoj se këto kërkesa do të bëhen pjesë reale e një tavoline të dialogut të fuqishëm dhe këto kërkesa do të kenë mundësi që të realizohen. Në anën tjetër jo serioziteti me të cilin qasen partitë qeveritare VMRO-ja dhe BDI-ja flet se ne kemi shumë punë. Vet marrëveshja është një kornizë, në atë kornizë duhet të vendosen shumë çështje, përvoja e ditëve të ardhshme do të na tregojë se sa do të jemi të suksesshëm”. 

Në pyetjen gazetareske se sa është e vërtetë se me insistimin e Kryetarit të PDSH-së Ambasadori i SHBA-së z.Bejli vet me dorën e vet i ka shkruar kërkesat e PDSH-së në dokumentin e marrëveshjes, Kryetari Thaçi u përgjigj: 

“Nuk e komentoj çështjen e diplomatëve, por është me plot dëshmitarë se me insistimin tim çështja e Marrëdhënieve Ndëretnike dhe çështja e Marrëveshjes së Ohrit, si dhe ndarjes së drejtë dhe proporcionale të buxhetit, është futur në dokument me insistimin e Partisë Demokratike Shqiptare dhe mendoj se problem im është jo vetëm padituria politike e kundërshtarëve politik, por edhe sjellja se ata kanë dituri politike. Ka edhe argument për këtë - Komisioni evropian prioritetet mbi reformat urgjente, pika e 4 (në fund)… “dialogut të lartë së bashku me reformat tjera prioritare, përfshirë aty psh: Marrëdhëniet Ndëretnike dhe Qeverisjet Ekonomike (përfshirë edhe menaxhim me financat publike)”, që do të thotë ndarjen e drejtë të buxhetit të shtetit”. 

Në pyetjen gazetareske se a ka qenë kohë e fundit që partitë shqiptare PDSH dhe BDI në tryezë të parashtronin kërkesa të përbashkëta, Kryetari Thaçi u përgjigj:

“Ka qenë dëshirë edhe e Bashkësisë Ndërkombëtare jo vetëm e shqiptarëve, por megjithatë unë insistoj që diçka të kuptohet drejtë se BDI-ja është parti qeveritare, ajo është parti e cila gjatë gjithë dialogut në tavolinë ka folur me gojën e Gruevskit dhe me gojën e interesit të qeverisë. Insistimi jonë për të folur me një gjuhë të përbashkët mund të bëhet vetëm atëherë kur realisht shqiptarët do të votojnë me shumicë më të madhe për PDSH-në, pse e them këtë jo nga aspekti egoist, por për shkak se kur insiston të pajtohesh me të është ajo fjalia e injorimit se “ne e kemi shumicën. Megjithatë mendoj se në të ardhmen disa gjëra do të ndryshojnë për mirë për shkak se prej kësaj marrëveshjes kemi fenomenin e kthjellimit, mund të ketë rrena, gënjeshtra, mashtrime se ne i kemi bërë këto kërkesa, por vetëm fjalia se pasi ato i paskan bërë kërkesa fundamentale për të drejtat e shqiptarëve, çka kanë bërë 12 vite në pushtet? - Asgjë për kërkesat fundamentale të shqiptarëve” 

Në pyetjen gazetareske se pse PDSH nuk u be pjesë e qeverisë kalimtare, Kryetari Thaçi u përgjigj:

“Kjo çështje është pastruar që në Bruksel, ne nuk kemi shprehur interesim që të jemi pjesë e kësaj qeverie, si nga aspekti nacional, por ashtu edhe nga aspekti i taktikës politike, nëse ju një qeveri e vlerësoni si të kriminalizuar, si të korruptuar, qeveri që e shkelë ligjin dhe të drejtat e njeriut, qeveri që i dërmon mediumet, atëherë s’keni pse të merrni pjesë, vetëm duhet që të punoni fuqishëm ta bindi bashkësinë ndërkombëtare, të keni zgjedhje demokratike dhe fer dhe këtë qeveri ta mundni”. 

Në pyetjen gazetareske për koment lidhur me IRI-n që shpalosi se PDSH-ja së bashku me 2 partitë tjera opozitare e ka për 2% më të lartë rejtingun se BDI-ja, Kryetari Thaçi u përgjigj:

“Nuk e di sa është e vërtetë kjo informatë, unë i kam sondazhet, nuk më rezulton kështu, rezulton që vetëm PDSH-ja është forcë politike opozitare. Ku ta di, nëse është kjo një porosi që ti rikthehemi bashkëpunimit pa dallim prej sjelljeve të partive tjera, unë derën e bashkëpunimit e mbaj te hapur dhe do të jem i gatshëm të bisedoj për këtë, për shkak se është urgjent dhe i detyrueshëm për shqiptarët, e sidomos këtë herë që ta de-legjitimojmë fuqishëm BDI-në”. 

Në pyetjen gazetareske se pasi që PDSH-ja mbetet e vetme për ti luftuar  këto kërkesa, se në çfarë forme do të lufton për këto kërkesa që të realizohen, pasi që Maqedonia flet në gjuhën e qeverisë, Kryetari Thaçi u përgjigj:

“Nuk e preferoj që PDSH-në ta bëj engjëll, por për diçka ne jemi të njohur, nuk gënjejmë, bëjmë edhe ne gabimet dhe lëshimet tona, por nuk gënjejmë. Unë u them hapur shqiptarëve që të mos presin prej nesh se ne do ti realizojmë ato kërkesa, maksimumi që ne kemi arritur si PDSH është që ne i kemi bërë pjesë të tavolinës, për shkak se numri 7 i limituar i deputetëve të PDSH-së tregon mundësitë reale dhe institucionale. Ne do të bëjmë betejë politike, demokratike dhe parlamentare sigurisht për ti detyruar ata, por nuk do të bëjmë luftë. Ne e kemi të qartë se ata kërkesa nuk do të realizohen edhe atë me fajin e BDI-së dhe z.Ahmeti dhe jo me fajin e partive maqedonase. Kjo është edhe arsyeja që prej sot do të kërkojmë mbështetje të fuqishme nga shqiptarët që pas datës 24 prill këto kërkesa të bëhen pjesë reale e tavolinës së negociatave, te koalicionit të mundshëm të nesërm të PDSH-së me një nga partitë maqedonase”.

Kontradikta e Ali Ahmetit në TV Vizion Plus

VIZION PLUS: Tu pyes konkretisht, në media thuhet se ka një propozim nga pala shqiptare është një çështje tjetër se kush e ka propozuar prej dy partive politike shqiptare, që një nga tre postet më të larta të shtetit të Maqedonisë të jenë të mbuluara nga shqiptarët, supozojmë kryeministri, ose presidenti, ose kryetari i parlamentit. Në çfarë faze është ky propozim, është hedhur, ka gjasa të pranohet, si i ka pritur pala maqedonase, çka ndodh? 

Ali Ahmeti: “Sot për sot unë mendoj se situatës nuk i ndihmon dhe gjëra të tilla, iniciativa të tilla nuk janë ngritur në këto tre takime që ne kemi pasur për të ndarë dikasteret dhe funksionet e shtetit, nuk është hapur kjo çështje në këto takime”.         

 

 

 

 

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Top Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainmenu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Slider Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainframe Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Menu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image